Můj výběr
0 položek
Co je to? »
Váš košík:
0 za 0
| Přihlášení »

Bramborový salát se slaninou

ingredience: 500g nových brambor, 125g pórku, 1 jablko, ananasový kompot nakrájený na kousky a 5 lžic ananasové šťávy, 250g anglické slaniny, 5 lžic octa, 100ml vývaru, sůl, pepř, pažitka

postup: Brambory uvaříme a po vychladnutí je nakrájíme na kolečka. Pórek a jablka oloupeme, pórek nakrájíme na kolečka a jablko na kostičky. Anglickou slaninu nakrájíme na malé podlouhlé kousky a krátce orestujeme na pánvi, odložíme na talířek. Do vypečené šťávy ze slaniny přilijeme ocet, vývar, ananasovou šťávu a krátce povaříme.

Pak přidáme pórek, trošku ananasu a podusíme do měkka. Nakonec přidáme brambory. Zeleninu smícháme se slaninou a necháme zhruba 30 minut odležet. Salát ozdobíme posekanou pažitkou.

Záhorácký bramborový salát

ingredience: 500g brambor, cibule, olej, ocet, sůl, pepř

postup:
Nálev: smícháme olej, ocet, sůl a pepř - poměr podle chuti.
Brambory: uvaříme ve slupce, necháme vychladnout. Oloupané je nakrájíme na kolečka a dáme do mísy, do které přidáme převařenou cibuli, zalijeme nálevem a zlehka promícháme.
Salát necháme rozležet a vychladit asi 1 hodinu v chladničce.

Bramborový salát s jablky

ingredience: brambory - ve slupce uvařené a vychladlé, mrkev, celer, petržel, steril.hrášek, cibule, steril.okurky, jablka, majonéza, lžíce hořčice, sůl, pepř

postup: mrkev,celer a petržel očistíme a uvaříme ve vodě do které jsme přidali sůl,cukr a trochu octa(sladkokyselý nálev). Nakrájíme brambory, okurky, jablka, uvařenou zeleninu na malé kostky, přidáme cibuli, hrášek, hořčici a majonézu.Vše dobře promícháme a ochutíme solí a pepřem.
Tento salát je lehký,nebolí z něj bříško a malé i větší děti ho mají raději, protože má lehce sladkokyselou chuť.

Italský bramborový salát

ingredience: 1kg brambor vařených ve slupce, 4 vejce natvrdo, 1 cibule, 50g kaparů, pepř, sůl, bazalka, petrželka, olivový olej, ocet

postup: Brambory i se slupkou omyjeme a vaříme. Hotové je slijeme a oloupeme. Ještě teplé je nakrájíme na kolečka. Nasekáme bazalku, petrželku, cibuli a vejce natvrdo a vše promícháme s bramborami. Přidáme kapary, zalijeme olejem, ochutíme zředěným octem, osolíme a opepříme.

Bramborový salát s vejci a ředkvičkami

4 porce
ingredience: 600 g brambor, 2 vejce, 4 jarní cibulky, svazek ředkviček, 100 g sójových klíčků, 5 lžic vývaru z kuřete, 3 lžíce vinného octa, sůl, pepř, 2 lžíce bílého jogurtu, 6 lžic majolky

postup: Brambory povaříme ve slupce ve vroucí vodě asi 20 minut. Necháme vychladnout a pak je oloupeme. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Vejce oloupeme a nasekáme. Zelenou cibulku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Ředkvičky omyjeme, zbavíme zelených částí a pokrájíme. Pak je krátce povaříme ve vroucí vodě a slijeme. Brambory promícháme s vejci, cibulkou a ředkvičkami, přidáme sójové klíčky. Vývar smícháme s octem a okořeníme. Dresinkem zalijeme salát a necháme jej na chladném místě asi 15 minut uležet. Salát podáváme na míse s bílým pečivem a pivem nebo mlékem.

Bramborový salát se zelenou omáčkou

4 porce
ingredience: brambory, 2 vejce, 2 cibule, 150g bílého jogurtu, sůl, pepř, 2 lžíce sekané petrželky, 1 lžíce sekané pažitky, citrónová šťáva dle chuti, špetka sladké papriky.

postup: Brambory i se slupkou omyjeme a vaříme. Hotové je slijeme a oloupeme. Ještě teplé je nakrájíme na kolečka. Vejce vaříme 10 min. Slijeme a ochladíme a necháme vychladnout. Cibulku najemno nasekáme. Jogurt našleháme vidličkou, osolíme a opepříme. Vmícháme bylinky a cibulku. Ochutíme citrónovou šťávou a paprikou. Vejce rozčtvrtíme a položíme s bramborami na mísu. Polijeme bylinkovou omáčkou.

Bramborový salát s okurkou a kukuřicí

4 porce
ingredience: 500g brambor , 1 okurka , 425ml sterilované kukuřice , 100ml zeleninového vývaru, 4 lžíce červeného vinného octa , 4 lžíce oleje, 1 lžíce hořčice, sůl, pepř .

postup: Brambory i se slupkou omyjeme a vaříme. Hotové je slijeme a oloupeme. Ještě teplé je nakrájíme na kolečka. Okurku nakrájíme na plátky i se slupkou . Kukuřici slijeme a necháme okapat.
Příprava marinády : svaříme zeleninový vývar, pak přilijeme ocet s olejem a vmícháme hořčici. Dochutíme solí a pepřem.
Vše dáme do mísy - brambory s okurkou a kukuřicí. Zalijeme je marinádou a zlehka promícháme. Salát uložíme na 1 hodinu do chladničky.

Bramborový salát

4 porce
ingredience:100 g brambor, 100 g celeru, 100 g mrkve, 100 g petržele, 50 g sterilovaného hrášku, 1 cibule, 2 sterilované sladkokyselé okurky, 1 větší jablko, 100 g majonézy nebo Majolky, sůl, cukr, 3 lžíce oleje, 1 lžička worchestrové omáčky, 1 lžička octa

postup:očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme hrášek a ostatní zeleninu drobně nakrájenou a na kostičky nakrájené jablko. Vše smícháme, osolíme, zalijeme olejem, worchestrovou omáčkou a octovou vodou přislazenou kostkou cukru. Promícháme a lehce spojíme Majolkou. Salát necháme v chladnu odležet 2 hodiny.

Nabídka novoročenek:
Novoročenky dle žánru motivu
Informace a služby:
Zajímavosti:
Hot-line: 603 729 354
výrábíme novoročenky a vánoční přání
|Copyright © 2001-2017 Novorocenky CZ